BSA | The Software Alliance


HET ONTWIKKELEN VAN DE STEM VAN DE SOFTWARE INDUSTRIE IN EUROPA


INZICHT

Edelman Brussel is de drijvende kracht achter de communicatie strategie voor BSA|The Software Alliance in Europa. Dit met het oog op het positioneren van BSA als de stem van de data economie en de software industrie. Hieronder valt het profileren van BSA’s CEO en senior management als thought leaders en als belangrijke commentatoren. In dit kader wordt de rol van de software industrie benadrukt in het versterken van innovatie in Europa.

Idee

Het team hielp niet alleen met het ontwikkelen van een communicatie programma voor BSA zodat hun stem wordt gehoord in het Europees digitaalbeleid debat, maar adviseert BSA ook hoe optimaal het dynamische media landschap te navigeren. Het programma omvat gerichte media relaties in heel Europa: regelmatige ontmoetingen met journalisten; media evenementen en andere externe initiatieven om BSA studies te lanceren; snelle reacties op relevante beleidsterreinen; en het schrijven en plaatsen van opiniestukken. Alle activiteiten zijn versterkt door social media en door andere BSA platformen.

Impact

In de afgelopen twee jaar heeft het team BSA succesvol ondersteund in diens evolutie naar centraal aanspreekpunt op onderwerpen als data, privacy en cybersecurity. BSA onderhoudt nu sterke relaties met in Brussel gevestigde media en andere belangrijke opiniemakers en stakeholders.

Please update your browser.

This website requires Chrome, Firefox, Safari or Internet Explorer 9+